CONFERINȚA THINKTRAIN

Dezvoltarea infrastructurii feroviare – viziuni, politici și soluții

Conferința Think Train a reprezentat o platformă de dezbatere despre nevoia de reinventare a sistemului feroviar românesc, fără de care România modernă, interconectată, competitivă și eficientă economic rămâne doar o utopie.
Evenimentul a avut loc la Expirat Halele Carol, pe data de 09 noiembrie 2017, un loc cu valoare simbolică pentru demersul unic de reconversie a unor spații vechi industriale într-un hub creativ.
Împreună cu invitații noștri am avansat viziuni și soluții pe termen scurt și mediu pentru o reformă coerentă a transportului feroviar din România. Mai mult decât atât, am privit 2018, anul Centenarului, nu doar ca pe un punct de inflexiune pentru infrastructura feroviară, ci ca pe un instrument de reconectare funcțională a României.

ThinkTrain în cifre:
130 de participanți,
14 speakeri relevanți pentru comunitatea feroviară,
2 parteneri ce au făcut posibilă organizarea evenimentului,
7 asociații strategice din industria feroviară
7 parteneri media.

 

ThinkTrain așa cum a fost

sala 3 sala 4 sala 5 sala panel 2 talida THINKTRAIN_039 THINKTRAIN_031 THINKTRAIN_035 THINKTRAIN_038 vizual volanta roll ups sala 2 sala sala1

 

SPRE VIITOR PE REPEDE ÎNAINTE – CĂLĂTORIA.

Oamenii au fost întotdeauna fascinați de călătorii. Dorința de a ajunge cât mai departe și mai repede, de a depăși limitele, a creat o adevărată mitologie futuristă a călătoriei. Dar câti dintre noi sunt conștienți ca acest viitor este deja aici?

MIRONOV

mironov 1 mironov

 

CĂTRE ZIUA DE MÂINE – REINVENTAREA SISTEMULUI FEROVIAR ROMANESC

Conversații despre viitorul sistemului feroviar. Schimbarea paradigmei de funcționare a căilor ferate. Oamenii & mărfurile au nevoie să circule mai repede, mai departe și mai în siguranță. În acest context, cum regândesc factorii de decizie politică noile politici ae transportului?. Cine schimbă paradigma de funcționare a căilor ferate române? Care sunt mutațiile care pot proiecta căile ferate române în viitor? Viziune și voință politică.

udriste   bode    seclamanvuta    neculce

 

neculce2 prezidiu1 THINKTRAIN_119 neculce4 prezidiu 2 THINKTRAIN_146 THINKTRAIN_167 THINKTRAIN_189 THINKTRAIN_201 udriste 1 vuta neculce3 THINKTRAIN_296

 

STOP OVER – GARA CA DESTINAȚIE

Reinventarea Gării de Nord prin regenerare urbană, funcțională și comunitară. Noua viziune despre gări le pune în centrul politicilor de regenerare urbană. Ce șanse are Gara de Nord să treacă într-o noua etapă? Implicarea sectorului privat în modernizarea gărilor.

    chirita     neagoe

 

chirita1 neagoe sala panel 2 sala1 sala6 tatian 2 tatian 4 tatian1 THINKTRAIN_429THINKTRAIN_415

 

VIZIONAR & ÎNDRĂZNEȚ. PUNEM ROMÂNIA PE ȘINE

adelina

   mitan  

    dobrin      gratian

 

Transportul feroviar ca element strategic. Abordări vizionare pentru realități sensibile:  bani de la bugetul de stat, fonduri europene sau surse alternative de finanțare, aport tehnologic, integrarea în marile circuite economice, prioritizarea proiectelor, îmbunătățiri legislative, creșterea capacității administrative, comunicare inter- instituțională.

adelina dobrin 2 gratian gratian2 iustin mateita1 Micu1 prezidiu panel3 sala panel 3 vizual

 

Echipa ThinkTrain vă mulțumește!

 

   

1ro

sigla-gp-gfrsigla-gp-gfr

4    sigla ITS_draw12     sigla opremar    SMART CITY-1

 

sigla agenda jurnalul             

financiarul-logo      arena     logo sigla rbt-300dpi a            download