Conferința THINK Political Risk

Analiza contextului politic din ultimii ani relevă un peisaj fluctuant și imprevizibil din punctul de vedere al personajelor, ideologiilor și mesajelor care-l populează. În acest context este important să înțelegem care sunt acele mesaje care ar putea afecta mediul de business direct sau indirect, de preferat înainte de a fi exprimate într-un act normativ.

Conferința THINK Political Risk, prima inițiativă de acest gen din România, și-a propus să intre în culisele puterii și să dezvăluie mecanismele și implicațiile deciziilor politice asupra mediului de afaceri și o citire nuanțată a riscului politic.

Pentru o abordare echilibrată și cât mai imparțială, Think PoliticalRisk a adus la aceeasi masă de discutii analisti si politologi din intreg spectrul politic, oameni de afaceri si specialisti independenti. Împreună cu invitații noștri am încercat să descifrăm mecanismele puterii politice și să răspundem la următoarele teme incitante și de interes pentru comunitatea de business: Este util să acordăm o atenție sporită mesajelor politice și citirii corecte a acestora? Cum arată mecanismul deciziei politice? Putem anticipa impactul unui proces politic decizional înțelegând mai bine contextul politic și mesajele care-l preced?

 

Think PoliticalRisk așa cum a fost

IMG_1336 copy IMG_1299 copy IMG_1370 copy IMG_1381 copy IMG_1407 copy IMG_1704 copy IMG_1484 copy IMG_1738 copy IMG_1755 copy IMG_1273 copy

 

Mecanismele și impactul deciziilor politice

 

Moderatori:

cartoane thinkp - cartoane thinkp -2
Speakeri:

cartoane thinkp -3 cartoane thinkp -4 cartoane thinkp -5 cartoane thinkp -6

 

Dancu copy IMG_1358 copy IMG_1468 copy Iolu copy Orasanu2 copy Turcan copy Ciucu copy Orasanu1 copy

 

Comunicarea mediului de afaceri cu politicienii. De la monolog la dialog

 

Moderatori:

cartoane thinkp -2 cartoane thinkp -7

 

Speakeri:

cartoane thinkp -8 cartoane thinkp -9 cartoane thinkp -10 cartoane thinkp -11 cartoane thinkp -12

Magdin copy Magdin1 copy Rosca copy Rosca1 copy Stoica copy Stoica1 copy Teodorescu copy Laura copy

 

“AskPolitics”: live interview cu Traian Băsescu, fost Președinte al României

cartoane thinkp -13

 

La finalul conferintei am intrat în culisele puterii, conduși în acest demers de domnul Traian Băsescu, fost Președinte al României, care a făcut o radiografie a anului 2012, cu focus pe analiza deciziilor politice ale momentului, impactul lor economic si lectiile care decurg din această anamneză politică.

 

Profilul politic al anului 2012, un an bogat în evenimente politice cu efecte pe termen lung și schimbări profunde:

 

Criza politică – anul a debutat cu proteste, demisia premierului Emil Boc, succedat de Mihai Răzvan Ungureanu și apoi de Victor Ponta, suspendarea Președintelui Traian Băsescu și două runde de alegeri – locale și generale.

 

Criza economică: investiții străine ajunse la minimul ultimilor 10 ani, cea mai slabă rată de absorbție a fondurilor europene, creștere economică 0 (sursa FMI), exporturile și comerțul în scădere, ținta de deficit bugetar ratată pentru prima dată în ultimii patru ani, iar datoria publică în creștere.

IMG_1651 copy IMG_1684 copy IMG_1693 copy IMG_1614 copy

 

 

PARTENERI