Ce spui înainte să spui ceva?

Workshop de comunicare interpersonală și nonverbală


Cel mai probabil ți s-a întâmplat să judeci rapid pe cineva înainte de a avea șansa să-i vorbești. Poți de multe ori să ghicești dacă cineva e îngrijorat, furios sau timid. Ai un soi de intuiție care te ghidează cum și ce să spui. Facem toate lucrurile acestea pentru că intrăm în rezonanță cu semnale nonverbale pe care persoana din fața noastră le afișează conștient sau subconștient.

Ce spui înainte să spui ceva? Limbajul nonverbal vorbește despre noi înainte să avem șansa să spunem ceva. De cele mai multe ori, interpretăm ce se întâmplă în jurul nostru și luăm decizii bazându-ne pe semnale transmise nonverbal, prin limbajul trupului – ca o busolă nevăzută.

Odată ce devenim conștienți de percepțiile care se pot naște din semnalele pe care le transmitem prin limbajul trupului, putem rafina mesajul pe care dorim să-l transmitem, evitând înțelegeri eronate prin posturi, gesturi sau mișcări ale corpului. Despre toate acestea vom vorbi și vom experimenta în workshopul de comunicare interpersonală și nonverbală – Ce spui înainte să spui ceva?

În paralel cu semnalele subtile ale trupului, în comunicarea interpersonală apare un liant care unește intenția de comunicare cu expresia ei, anume inteligența emoțională. Ce rol joacă acest instrument în situații curente – lucru în echipă, interacțiunea cu colegii, susținerea unui argument în fața unui grup etc. – este tema în jurul căreia workshopul de comuniare interpesonală și nonverbală vă va oferi o experiență intensă și interactivă. 

Prin exerciții practice vom explora aspecte ce țin de limbajul corpului, elemente de analiză tranzacțională, comunicare sub presiune, elemente de gestionare a conflictului, dialogul și construcția argumentativă și analiza comunicării interpersonale în adâncime.  

Cui se adresează acest workshop:

• Echipelor de comunicare, marketing, vânzări, management ale companiilor, organizațiilor nonprofit, asociații ale mediului de afaceri etc.
• Managerilor de comunicare, PR, resurse umane, marketing, vânzări
• Purtătorilor de cuvânt
• Consultanților în comunicare
• Oricui își dorește să devină mai conștient asupra mesajelor pe care le transmite verbal și nonverbal în interacțiuni profesionale sau personale.

Workshopul se concentrează pe nevoia de interacțiune eficientă. Este un atelier practic, cu o proporție de 80/20% între practică și teorie, în care vom avea materiale filmate, urmate de feedback și simulări care să ofere instrumentele necesare participanților pentru gestionarea comunicării în situații de lucru variate.


Pentru mai multe informații despre temele abordate, tarife și modalitatea de înscriere vă rugăm să o contactați pe Mihaela Buligan,
Community Manager: mihaela.buligan@pointpa.ro și 0723 583 705