Argument și Pathos. De la tribună la caldarâm

WORKSHOP DE COMUNICARE POLITICĂ


Brexit, alegerea lui Donald Trump, ascensiunea lui Salvini, Le Pen sau Viktor Orban – toate acestea au părut a fi “accidente ale istoriei”, dar în ultimii ani istoria pare să se repete cu obstinație. Departe de a fi niște fenomene izolate, “excepțiile” de mai sus au devenit parte din regula și normalitatea zilei de azi. Cum a fost posibil? În prezent, victoriile politice depind tot mai mult de câștigarea războiului informațional: versiunile deformate asupra realității, tot mai seducătoare în ochii publicului, devin arme devastatoare și aproape de necontrolat în mâinile politicienilor. Adevărul este așadar sub asediu. Cum ne ferim de inamicii săi – manipularea, dezinformarea, fake news sau deep fake news?

Această nouă realitate politică influențează profund dinamică socială și agenda publică, iar schimbările pe care le provoacă ne vor marca decisiv viețile. Cum gestionăm aceste schimbări și cum identificăm noile provocări pentru decidenți? Ce ne transmit de fapt politicienii atunci când ni se adresează? Cum interpretăm tonul vocii, gesturile, mimica, posturile sau mișcările lor? Cum putem să distingem promisiunea “de campanie” de angajamentul real? Cum se influențează reciproc comunicarea politică și domeniul de public affairs?

Despre toate acestea vom vorbi în workshop-ul de comunicare politică Argument si Pathos. De la tribună la caldarâm.

Prin exerciții practice, vom explora aspecte ce țin de analiza tehnicilor discursive, construirea unei campanii de marketing electoral, cu componentele aferente (strategie, mesaje, tactici), limbajul corpului, comunicare în situații de criză și interacțiunea cu presa. 

Cui se adresează acest workshop:

Conceput pe baza unui raport echilibrat între partea practică și cea de teorie, workshop-ul va include materiale filmate, exerciții aplicate urmate de feedback și simulări care să ofere participanților instrumentele necesare pentru analiza și (de)construcția unui discurs politic.


Pentru mai multe informații despre temele abordate, tarife și modalitatea de înscriere vă rugăm să o contactați pe Mihaela Buligan,
Community Manager: mihaela.buligan@pointpa.ro și 0723 583 705